29 augustus 2019 - Inzameling voedsel bij AH in Burg-Haamstede

Voedselbanken Nederland is een organisatie waar uitsluitend vrijwilligers werken met als hoofddoelstelling:

Bieden van directe voedselhulp;
Voorkomen van verspilling van goed voedsel.
11.700 vrijwilligers van Voedselbanken Nederland zorgen wekelijks dat in ons land 140.000 mensen van voedsel worden voorzien. Grote concerns als AH, Unilever, Friesland Campina, Pepsi en nog een 10-tal grote bedrijven leveren 17,3 miljoen consumentenverpakkingen aan. Er zijn 169 voedselbanken die vanuit 10 distributie centra hun producten krijgen. De lokale voedselbanken halen zelf 27 miljoen eenheden bij veelal lokale bedrijven op, zodat er 44 miljoen verpakkingen uitgedeeld kunnen worden.

Ook VoedselbankSD verstrekt wekelijks een flink aantal voedselpakketten aan gezinnen die het financieel ontbreekt om zelf voldoende voedsel te kopen. Alle deelnemers worden, na aanmelding, gescreend Behalve via het distributiecentrum in Tilburg komt dit voedsel van verschillende lokale bedrijven die hun overschotten beschikbaar stellen. Dit wordt door de vrijwilligers op woensdag en donderdag opgehaald, klaar gemaakt voor verdeling en op vrijdag uitgereikt. Dat zijn veelal producten die kort(er) houdbaar zijn. Hierdoor is er soms een tekort aan houdbare producten zoals:

Koffie/Thee;
Macaroni/spaghetti/rijst;
Mix voor macaroni/spaghetti of nasi;
Ingeblikt vlees (knakworst/smac etc);
Houdbare melk;
Schoolkoekjes;
imonadesiroop(voor de kinderen), frisdrank of vruchtensap;
Verzorgingsproducten (o.a. badschuim/shampoo/tandpasta/deodorant/zeep etc);
Wasmiddel.

Op zaterdag 31 augustus staan er vrijwilligers bij de Albert Heijn in Burgh-Haamstede klaar om producten in ontvangst te nemen waarmee u helpt om het verstrekken van een voldoend breed voedselpakket mogelijk te maken. Later dit jaar staan ze ook bij de andere supermarkten op ons eiland. Door uw bijdrage stelt u de vrijwilligers in staat om voor deze groep medeburgers een mooi pakket samen te stellen.